Ihanaa olla kotona taas! Portugalissa oli kylmää ja sateista, vaikka emme me rantalomalla oleetkaan. Reissu oli muutenkin erilainen kuin perinteinen lomamatka. Sairaan sukulaisen luona vierailu toi lisävärinsä jokaiseen päivään. Tuntui kuitenkin hyvältä käydä tapaamassa Zitaa ja vaihtaa kuulumisia sairaalaoloista huolimatta.
Sairaalakäyntien lisäksi saimme vietyä Zitan parille päiväretkelle rantamaisemiin. Söimme hyvin (ihania meriörkkejä!) ja ihmettelimme kauniita nähtävyyksiä. Autolla oli helppo pyörätuolipotilaankin matkata, ja Zita näytti nauttivan vaihtelusta monen kuukauden sairaalassaolon jälkeen.
Muutaman reissun teimme Johanneksen kanssa autolla kahdestaankin. Näimme Sintran hienot (ja absurdit!) linnat ja linnoitukset, kuljimme Nazarén kalastajakylän rannalla keräämässä tytöille simpukankuoria ja poikkesimme paluumatkalla Fatiman pyhiinvaelluskaupunkiin sytyttämään mehiläisvahakynttilät.
Tytöt olivat pärjäilleet mummolassa hienosti, mitä nyt vähän mehiläisenpistoa ja kissa-reaktioita Agneksella. Kaikin puolin ihanaa oli kuulemma ollut, ja varsinkin vaarin rakentama kaksikerroksinen leikkitupa ja traktoriajelu olivat kovasti molempien mieleen.
Kotiinpaluu ja tyttöjen näkeminen tuntui ihanalta. Lasten saannin myötä muutamankin päivän poissaolo tuntuu pitkältä. Lentoa syvästi vihaavalle ihmiselle välilaskumatkustusta on nyt saatu taas vähäksi aikaa tarpeeksi, eikä pitempiä lentoreissuja ihan heti horisontissa häämötäkään.
Nyt jääkaapissa hytkyy omasta lapsuudesta tuttu marjahyytelö, jota ihastuksekseni Lissabonin supermarketeissa myytiin. Pakko oli ottaa tytöille ja itselle nostalgiatuliaisia mukaan :)
Nyt vietämme kesää verkkaisessa tahdissa. Minulla on tasaisesti vähän työhommia, mikä onkin talouden kannalta myönteinen asia. Tytöt ja Johku jatkavat lomailua. Parin viikon sisällä starttaamme auton kohti Koiterejärveä ja Uukuniemellä sijaitsevaa tuttujen puhvelitilaa, ja ensi viikolla menemme ihastelemaan teatteri Figuurin Älä herätä julkkista-kesäteatterinäytelmän ensi-iltaa. Heinäkuulla pakkaudumme myös purjehtimaan, ja joissakin väleissä odottavat tietysti myös huvipuistot ja muu perusmeiniki. Kivaa kesäpuuhailua!